BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Javuló versenyképesség

Tükör. Az idén némileg jobb lett Magyarország helyezése a davosi Világgazdasági Fórum (WEF) globális versenyképességi ranglistáján.

Míg hazánk 2008-ban 134 országból a 62. helyezést érte el, addig az idén 133 indulóból – a tavalyival megegyező abszolút pontszámmal – 58. lett. Térségünkben változatlanul Csehország áll az élen, Magyarország egyedül Lettországot előzi meg.

Hazánk a legalacsonyabb pontszámokat az intézmények területén kapta.

A kormányzati döntések átláthatóságát és a tisztviselők részrehajlását illetően ugyancsak nincs benne Magyarország az első százban.

Inkább az erősségek jellemzik az egészségügyet, az oktatást, az innovációt, illetve az új technológiák átvételének képességét. Statisztikailag talán ki lehet mutatni a hazai versenyképesség javulását, a kis- és közepes vállalkozások szintjén azonban ez egyáltalán nem érezhető – fejtette ki lapunknak Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.