BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magasabb tandíjat és kisebb diákhitel támogatást szorgalmaznak a brit gyáriparosok

A brit szigetországban élő egyetemi hallgatók fizessenek többet a tanulásukhoz felvett kölcsönök után és vállalják a magasabb tandíjat - hangoztatta a Brit Gyáriparosok Szövetsége (CBI).

A CBI csökkentené a diákhitelekre adott támogatást és magasabb tandíjat vezetne be Nagy-Britanniában. A munkaadó szervezet szerint azért van szükség a többlet pénzre, hogy finanszírozni lehessen az egyetemeket, ezt pedig a diákok támogatási rendszeréből elvont megtakarításokból kellene előteremteni.

A Szövetség most közzétett tanulmányában leszögezi: le kellene mondania arról az ambícióról, hogy a fiatalok 50 százaléka részt vegyen a felsőoktatásban.

A gyáriparosok arra szeretnék rávenni az egyetemeket, hogy a gazdasági szempontból hasznosabb tárgyakat, például technológiát, műszaki ismereteket és a nyelveket helyezzék előtérbe. A CBI úgy látja, elkerülhetetlen a tandíjak megemelése a jelenlegi évi 3 225 fontról (967 ezer forint).

Mint arról a BBC beszámol, a CBI azt is szorgalmazta, hogy a vállalatok vállaljanak az eddiginél több szponzorálást. Ugyanakkor az országos diákszövetség bírálta a jelentést, mert az a "CBI befolyásos gazdagjainak " képmutatását tükrözi

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.