BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepetés – Már nyereséges a Facebook

A világ legnagyobb internetes közösségi oldala bejelentette, hogy havonta 300 millióan veszik aktívan igénybe a szolgáltatásait világszerte.

A Facebook azt is felfedte, hogy a tervezetthez képest korábban, már most nyereségre tesz szert. A társaság eredetileg azzal számolt, hogy valamikor 2010-ben válik nyereségessé. "Ez azért fontos számunkra – mutatott rá Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója – mert a közösségi portál ezzel hosszú távon erős, független szolgáltatássá válik".

A BBC szerint a Facebook felhasználóinak száma júliusban érte el a havi 250 milliót, és becslések szerint számuk hetente ötmillióval nő. Zuckerberg szerint a 300 millió felhasználó elérése csak egy a portál előtt álló mérföldkövek közül, a Facebook megálmodója az egész világot szeretné behálózni.

Az AllFacebook.com vezetője szerint ha a portál eléri az egy milliárd felhasználót és még így is nullszaldós, akkor világos, hogy nagy lehetőségek állnak a cég előtt. A Facebook nem tagadta, hogy jelentős erőfeszítésébe került, hogy a mérleget pozitívvá tegye, ehhez a hálózat fejlesztése nagyban hozzájárult. A Mashable.com médiaelméleti portál elemzője szerint a Facebook háborús ösvényre lépett, hiszen úgy tűnik, igyekszik a rivális Twitter legjobb tulajdonságait magába olvasztani. Ez pedig nagy veszélyt jelenthet a mikroblogra szakosodó portál számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.