BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mercedes-tagozat indul egy kecskeméti iskolában

Két német kisiskolás gyerekkel kezdi meg a működését hétfőtől a Mercedes-tagozat Kecskeméten, a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában - számol be a Népszabadság. Azok a német gyerekek tanulnak itt, akiknek szülei a Mercedes-beruházáson dolgoznak.

Az első diákok - egy harmadik és egy ötödik osztályos gyerek - kezdik meg a tanévet a városban. Szüleik a gyár munkavállalói állományának a kiválasztását készítik majd elő.

Jövőre a tanulói létszám jelentősen bővül, szeptembertől várhatóan több mint félszáz német diák csatlakozik a tagozathoz. A kecskeméti iskolát, valamint a német nyelvű oktatást biztosító intézményt a Mercedes AG választotta ki - írja a Népszabadság.

A német nyelvű szaktanárok, valamint a tárgyi feltételek megteremtésének költségeit a gyár állja, az önkormányzat pedig vállalta, hogy az év végéig az iskola területén létrehoz egy külön épületszárnyat a gyerekek elhelyezésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.