BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nézegessen karcsú, könnyű HP laptopokat

A HP a Dellel és az Apple-lel kíván versenyre kelni most bemutatott Envy nevű termékcsaládjával. Az új noteszgépek mindegyike maximum 2,54 centiméter széles és egyik sem nehezebb 1,82 kilogrammnál.

A HP ügyesen navigálta magát a válságos időkben, így a világ legnagyobb PC-gyártójának piaci részesedése jelenleg eléri a 20 százalékot. Október végén érkezik a Windows 7, ez a tény a válság enyhülésével a következő évre vélhetően a piac felfutását hozza majd.

A HP új termékekkel készülődik az ünnepi szezonra. Ennek részeként bemutatta az Envy családot, csatlakozva az ultrakönnyű és vékony notebookokat gyártó Dellhez és Apple-hez. Az ezen a néven forgalmazott noteszgépek mindegyik keskenyebb, mint egy hüvelyk (2,54 centiméter) és egyikük sem nehezebb négy fontnál (1,82 kilogramm) – jelenti a Reuters.

A HP a MacBook Airrel és a Dell Adamóval versenyez majd, igaz, az Envy alapára 1 700 dollár (316 ezer forint), míg a két rivális 1 500 dolláros (279 ezer forint) indulóáron kapható.

A vállalat emellett bemutatta a ProBok 5310m-et, ami a HP véleménye szerint a világ legkeskenyebb teljes értékű laptopja. A 0,9 hüvelyk vastagságú gép alapára 699 dollár (133 ezer forint). Szintén egy hüvelyk vastagság alatt marad a Pavilion család dm3 nevű tagja, amely 549 dolláros (102 ezer forint) ára mellett 10 órás üzemidőt ígér.

A cég emellett két design netbookkal is előrukkol. A Vivienne Tam divattervezővel közösen megálmodott gép jövő tavasztól kapható. A holland Tord Boontjével közösen tervezett, három dimenziós mintákkal díszített fehér netbookot pedig a fiatal közönségnek szánja a HP, a gép ára 400 dollár (74 ezer forint) lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.