BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszországban nő a bankok rossz hitelállománya

Az orosz bankok hitelállományában nőtt a rossz hitelek aránya, s augusztus elején elérte a 8,1 százalékot, de minimális egy újabb válság kialakulásának a lehetősége - mondta az orosz központi bank egyik illetékese.

Oroszország 1100 bankját komolyan sújtotta, hogy a befektetők hátat fordítottak a feltörekvő piacoknak, leértékelődött a rubel, válság alakult ki a hazai piacon, miközben megroggyant a globális hitelpiac.

Alekszej Szimanovszkij, az orosz jegybank bankfelügyeleti részlegének a vezetője azt mondta, hogy lassú javulásnak indult a gazdaság és rendeződnek a gondok a bankszektorban, mérséklődik a rossz hitelek növekedésének az üteme.

Szimanovszkij adatai szerint a rossz hitelek aránya 8,1 százalék volt augusztus elsején. Július elején 7,8 százalék, április elején 5,1 százalék, az év elején 3,8 százalék volt ez az arány.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.