BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb jó hír a tengerentúlról!

A múlt héten ismét csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt igénylők száma az Egyesült Államokban. Az eredmény kellemes meglepetést jelent a Wall Streetnek és egyben újabb, a gazdaság helyreállására utaló jel.

Az először segélyt igénylők száma július óta nem volt ilyen alacsony. Az előző heti 557 ezerhez képest az elmúlt héten 545 ezren járultak munkanélküli segélyért, miközben a Wall Street az igénylések számának 5 ezres emelkedésével számolt – jelenti az AP.

Az elmúlt négy hétben ezzel már harmadszor mozdult lefelé a mutató. A fluktuációkat elsimító négy hetes átlag is több mint 8 ezer fővel csökkent.

Ugyanakkor a most mért adat még mindig messze van az egészséges gazdaságtól várható heti 325 ezres mutatótól.

Az augusztus 29-vel végződő héten a kiterjesztett szövetségi segélyezetteket is beszámítva 9,01 millió állástalan él az Egyesült Államokban.

Az előző héten a munkanélküliek száma 9,16 millió volt. Az államok 26 hétig hosszabbítják meg a munkanélküli segélyek jogosultsági idejét, amelyhez a szövetségi kormány további 53 hetet adott hozzá.

A gazdaság állapotának javulását mutató hírt alátámasztja a Fed által ma közölt adat is, amely szerint augusztus a második hónap, amelynek során növekedett a gyárak és bányák termelése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.