BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ukrajna nem kap több IMF-hitelt

Ukrajna idén már nem jut újabb IMF-hitelrészlethez, mivel nem teljesítette az ehhez szükséges feltételeket - nyilatkozta ma az ukrán államfő vezető gazdasági tanácsadója.

Szombaton a Valutaalap azt közölte, hogy a januári elnökválasztások előtt nincs egység a politikai elitben, ugyanakkor elégedett a központi bank és a kormány intézkedéseivel.

Olekszandr Slapak, az ukrán államfő vezető gazdasági tanácsadója szerint mégsem valószínű, hogy megkapják a készenléti hitelkeret újabb részletét, mivel gyakorlatilag egyetlen feltételt sem sikerült teljesíteni.

A Nemzetközi Valutaalap július 29-én utalta ki Ukrajnának a tavaly november elején aláírt, 16,4 milliárd dolláros készenléti hitelkeret harmadik, 3,3 milliárd dolláros részletét.

Csaknem egész éves hitelkeretét kimerítette Ukrajna július végére. Az elnöki hivatal közleménye szerint 185 milliárd hrivnya (23,2 milliárd dollár) hitelt vettek fel eddig, ami több mint két és félszerese a tavalyi egész éves hitelfelvételnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.