BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végre összeállhat a banki kódex

Közelednek egymáshoz az álláspontok a banki magatartáskódex ügyében, így hamarosan elkészül a végleges változat – legalábbis erről tájékoztatott a pénzügyi tárca.

Az etikai intelmekhez elvben nem kötelező csatlakozni, gyakorlatilag viszont igen szűk a bankok mozgástere. Amelyik nem fogadja el a dokumentumot, és nem tekinti magára nézve követendőnek, annak nevét – némi negatív reklám kíséretében – nyilvánosságra hozza a felügyelet.

Aki viszont aláírja, annak át kell vezetnie a kódexben foglaltakat a saját szerződési feltételei közé, onnantól pedig már jogilag is számonkérhetők az egyébként csak ajánlásnak szánt irányelvek.

Közben a teljes körű adósnyilvántartás körül is felbolydult az állóvíz: az adatvédelmi biztos az önkéntes alapon működő új rendszert is elutasította.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.