BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Őrzik pozíciójukat a hazai gyárak

Az Electrolux Lehel Kft. vezére szerint újabb kapacitásokra most nincs kilátás

Már az idén megtérülni látszanak az Electroluxnál a globális válság kivédésére tett kényszerlépések – az elhalasztott beruházások, illetve a költségcsökkentések.

A recesszió ellenére ugyanis a főbb mutatókban már ismét növekedés jellemzi a csoport első kilenc hónapját, és ebből – mint a hűtőgépek és a porszívók meghatározó európai gyártóhelye – Magyarország is kivette a részét – így összegezte az év eddigi történéseit lapunknak Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója.

A piaci körülmények a háztartási készülékek ágazatában ugyanakkor még mindig messze vannak az ideálistól, a kereslet csökken, a korábban „bezzeg” régiónak számító Kelet-Európában egyenesen két számjegyű mértékben. A térség országaiban csak a harmadik negyedévben 26 százalékkal zsugorodott a piac.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.