BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csecsemőinkubátorokat és hordozható légzőkészülékeket szállítanak magyar cégek számos országba

Sikerrel szerepeltek magyar orvostechnológiai cégek a düsseldorfi Medica 2009 orvosi kiállításon.

Több tízezer euró értékben exportálhat csecsemőinkubátorokat Kínába a Medicor Elektronika Zrt. A cég a düsseldorfi Medica 2009 orvosi kiállításon a sikeres tárgyalásoknak köszönhetően a jövőben, várhatóan az indiai és közel keleti piacokon is megjelenhet termékeivel. A kiállításon kötött megállapodások alapján légzés vizsgáló ultrahangos készülékeket, valamint harctéri hordozható lélegeztetőgépeket exportálhat a Thormed Kft. Az előbbieket Argentína, Brazília, India, illetve több kisebb Európai országba, az utóbbiakat az Irakban és Afganisztánban állomásozó amerikai hadseregnek.

A klinikai csecsemő inkubátort, nővérhívó-berendezést, elektrofiziológiai készüléket, fiziológiai és farmakológiai labor műszert, valamint női intim higiéniás terméket mutattak még be a magyar standon a szakmai látogatóknak.

A Medica orvostechnikai kiállítást idén 40. alkalommal rendezték meg, ahol mintegy 140 000-en voltak kíváncsiak a legújabb fejlesztésekre. Kiemelt témák között idén az elektrogyógyászat, az orvostechnika, a laboratóriumi technika, a diagnosztika, az orvosi termékek, valamint az informatikai és kommunikációs rendszerek szerepeltek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.