BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oszkó Péter a trükközésről - Vita a VG jegyzete nyomán

Élénk vita alakult ki a Világgazdaság múlt szerdai jegyzete nyomán, amelyhez a pénzügyminiszter is részletes kommentárt fűzött.

Oszkó Péter a lap online kiadásában szólt hozzá a cikkhez, és vitatta annak megállapításait a zárjegykészletezésre, illetve a jövő évi költségvetési tartalékok felhasználására vonatkozóan. Előbbiről elmondta, hogy átmeneti, előre tervezhető jelenségről van szó, a tartalékokkal kapcsolatban pedig szerinte még mindig számos félreértés létezik.

A miniszter többek között keményen bírálta a 29 közgazdász nyilatkozatának színvonalát, az MVM által kifizetett 20 milliárd forintos osztalékelőlegről pedig elmondta, hogy az az idei finanszírozásban segít, de jövőre kell elszámolni.

Az ezt követő vitában Oszkó Péter reagált többek között a közösségi közlekedés, az önkormányzati és egészségügyi rendszer átalakítása miatt érkezett kritikákra is, de kitért a MÁV áfa-visszatérítési ügyére vagy a Postapalota értékesítésére is.

Eközben a Nemzetközi Valutaalap (IMF) értékeléséből kiderül: a magyar kormánynak jelentős haladást sikerült elérni a fiskális fenntarthatóság felé.

A vitához önök is hozzászólhatnak itt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.