BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A világháború óta nem zuhant ekkorát a német gazdaság

A német szövetségi statisztikai hivatal jelentése szerint az ország GDP-je a tavalyi válságévben 5 százalékkal csökkent.

2008-ban a termékeket gyártó és szolgáltató ágazatok összteljesitménye még 1,3 százalékkal növekedett, sőt, 2007-ben a növekedés még 2,5 százalékos volt. Ugyanakkor a szövetségi állam költségvetési hiánya - előzetes számitások szerint - 77,2 milliárd euró volt, ez a GDP 3,2 százalékának felel meg.

Az N24 német hírtévé emlékeztet arra, hogy az utóbbi évtizedekben mindig előfordultak átmeneti csökkenések a német gazdaság teljesítményében. Ám ilyen, mint a tavalyi, a II. világháború nem fordult elő. Az eddig eltelt időszakban1975-ben történt 0,9 százalékos GDP-csökkenés, az olajválság kirobbanása miatt. 1993-ben is a német gazdaság mindössze 0,8 százalékkal zsugorodott, miután a német újraegyesités következtében kiváltott konjunktúra véget ért. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.