BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy egész „csokornyi” államcsőd jöhet

Egy sor országot fizetésképtelenségbe hajszolhatja a rohamosan növekedő államadósság – figyelmeztetett a Harvard Egyetem egyik professzora.

A nagy amerikai bankok bedőlését megjósoló Kenneth Rogoff szerint a pénzpiacok még jobban fel fogják hajtani az hozamfelárakat, és ez komoly gondot fog okozni az olyan államoknak, mint Görögország vagy Portugália – írja a Bloomberg.

Nagyon nehéz megmondani, hogy pontosan mikor jutnak el az érintett államok a fizetésképtelenséghez, de meg fog történni – jósolta a korábban a Nemzetközi Valutaalap vezető közgazdászaként is működő Rogoff.

Az olyan pénzügyileg stabilabb államok, mint az USA, Németország vagy japán ugyanakkor a várhatóan továbbra is lassú növekedés ellenére is kezelni tudják majd a helyzetet a szakember szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.