BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hagyónak kevés az esélye a menekülésre

Akár visszalép az MSZP országos listájáról, akár képviselőjelölt lesz, Hagyó Miklós nehezen kerülheti el a felelősségrevonást.

Mióta a hétvégén nyilvánosságra került, hogy a BKV tanácsadói cégekkel kötött szerződései miatt előzetesbe helyezett Antal Attila terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra, vajmi kevés esélye maradt a volt főpolgármester-helyettesnek, hogy elkerülje a felelősségrevonást, ha és amennyiben valóban vádat emelne ellene a Fővárosi Ügyészség.

Az MSZP-s politikusnak jelenleg két választási lehetősége van: vagy engedelmeskedik a pártvezetésnek és visszalép a szocialisták országos listájáról, vagy pedig szembemegy a pártvezetéssel és megvárja, amíg a pártvezetés leváltja. Mindkét esetben gyakorlatilag kiírja magát a hazai politikai életből, ráadásul még a BKV-botrányok miatti felelősségrevonással is számolnia kell.

Sajtóértesülések szerint Hagyó Miklós azt fontolgatja, hogy lemond párttisztségéről, azaz a 12. kerületi szocialisták vezetéséről, visszalép a Fővárosi Közgyűlésből, ellenben megtartaná helyét az MSZP országos listáján.

Szocialista vélemények szerint ennek a szándéknak a hátterében a mentelmi jog megszerzése állhat, amelyet Hagyó Miklós országgyűlési képviselőként élvezne.

Azonban sokáig ez sem mentené meg a felelősségrevonástól: a következő Parlamentben a közvéleménykutatások szerint a Fidesz egyedül is kétharmadot szerezhet, de az egyébként szinte biztosra vehető legalább 15 Jobbikos képviselővel a jelenlegi ellenzék szint bizonyosan felfüggeszti a mentelmi jogát. Így a viszonylag rövid politikai karriert befutott Hagyó Miklós szinte semmiképpen nem kerülheti el, hogy válaszolnia kelljen az ellene felhozható vádakra.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.