BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs mese, most már tényleg fizetni kell!

Akár kaptunk csekket, akár nem, március elsejéig be kell fizetni a kötelezőt

Közel egy millióan váltottak a legutóbbi kampány során kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) - ez is az egyik oka annak, hogy még nem dolgoztak fel minden szerződést, s sok ezer autós a mai napig nem kapta meg az első esedékes díj befizetésére szolgáló csekket. Bár az új törvényi szabályozás már hatvan napos haladékot biztosít az első részletek kiegyenlítésére, lassan ez a határidő is lejár.

Az ügyfelek felelőssége  hogy az első díjrészletet legkésőbb március 1-éig befizessék, illetve hatósági kérésre ezt megelőzően igazolniuk kell a szerződésük meglétét – hívja fel a figyelmet Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) elnöke.

Azoknak, akik még nem kapták meg a csekküket azt tudják tanácsolni, hogy mielőbb járjanak utána, mi okozza a számla elmaradását, mégpedig ott, ahol a biztosításunkat megkötöttük. Ez általában a kötésben közreműködő alkusz vagy az adott biztosító ügyfélszolgálata.

A biztosítás meglétét ugyanakkor már az év kezdete óta igazolni kell. Erre a biztosítási kötvény, illetve a befizetést igazoló szelvény hiányában a szerződés megkötését igazoló, a biztosító vagy az alkusz által kiállított dokumentum is alkalmas. Ezek hiányában hatósági ellenőrzéskor már most is kellemetlenségre számíthatunk - hívta fel a figyelmet a szakember.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.