BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vulkán az Easyjetre is lecsapott

Az Easyjet brit fapados légi társaságnak 50-75 millió font összegű kárt okoz az izlandi vulkáni hamu miatt kialakuló légtérzár-sorozat.

Emiatt a légitársaság 100-150 millió fontra csökkentette a teljes üzleti évben várható profitra vonatkozó prognózisát. Az Easyjet a március végével záruló félévben 78,7 millió font veszteséget termelt, az egy évvel korábbi azonos időszakban elszenvedett 129,8 millió fontos mínusszal szemben.

A légitársaság 6 512 járatot törölt az Eyjafjallajokull vulkán miatt, ami 850 ezer utast érintett. A cég a légtérzárakban érintette kormányokhoz fordul anyagi segítségért.

Mindazonáltal Andy Harrison, a társaság június végével távozó elnök-vezérigazgatója a BBC szerint közölte: az Easyjet megfelelő pályán van ahhoz, hogy 2010-ben jelentős profitnövekedést produkáljon. Bizakodásra ad okot, hogy az elmúlt évben az Eaysjet 6,5 százalékról 7,6 százalékra emelte piaci részesedését a rövid távú járatok piacán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.