BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Huszonnégy órát kaptak az amerikai tőzsdék

Az Egyesült Államok értékpapír- és tőzsdebizottsága (SEC) 24 órát adott az amerikai értéktőzsdéknek arra, hogy olyan, az egész piacra érvényes tervet dolgozzanak ki, amellyel megakadályozható vagy lassítható a kereskedés a zuhanó árfolyamú papírokkal.

Erről azon a válságértekezleten határoztak, amelyet az SEC hívott össze, és amelyen többek között a Nasdaq, a BATS, a Direct Edge, az International Securities Exchange és a Chicago Board Options Exchange vett részt.

Az SEC szerint a jövőben előirányozzák egyebek mellett az automatikus biztonsági rendszerek megerősítését. A válságtanácskozást az indokolta, hogy múlt csütörtökön az ipari részvények átlagát tükröző Dow Jones index váratlanul csaknem 1000 ponttal zuhant, emiatt számos értékpapír jegyzése szenvedett el drámai árfolyamcsökkenést, mielőtt a folyamat visszafordult.

A szakértők azóta vizsgálják, miért következhetett be a dráma, amit kezdetben a görög válsággal kapcsolatos félelemmel magyaráztak, de felmerült az is, hogy emberi hiba áll a háttérben. A The Washington Post szerint világos, hogy a különböző amerikai tőzsdék szabályozásai is hozzájárultak a piaci káosz kialakulásához.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.