BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Utazik? Az euró miatt drágábban - De vannak kivételek!

Az euró gyengülése megdrágitja a külföldi utakat. Kivételek azonban lehetnek.

Ezzel kell számolniuk azoknak az osztrák polgároknak is, akik szabadságra, üdülésre utaznak külföldre - írja a Die Presse.

A bécsi lap egy neunkircheni házaspárt idézett, aki a "Millenium travel" utazási irodánál ez év júniusára kéthetes utat kötött le Alaszkába és Kanadába , 7098 euróért. Ám április 24-én olyan értesítést kapott, miszerint az utazás árát 400 euróval megemelték, az eurónak a kanadai dollárhoz képest történt gyengülése miatt.

Az alsó-ausztriai munkáskamara illetékese is több ilyen bejelentésről kapott hírt. Ám mérgesen hozzátette: "Az utóbbi években az euró mindig erős volt, és még sohasem kaptunk visszajelzést arról, hogy a (külföldi) szabadság ennek köszönhetően olcsóbb lett. Ám nemcsak a gyenge euró ad bosszúságra gondot.

Görögország? Most olcsóbb lehet

Hatalmas károkat okozott eddig Görögország turizmusának a hetek óta tartó, atrocitásoktól sem mentes tüntetéshullám: az athéni hotelekben 27 ezer éjszakára szóló foglalást mondtak vissza május eleje óta a turisták.

A Tages-Anzeiger május 26-i száma hírt ad arról, hogy a Belgrádba tartó vonaton az éjszaka leple alatt több utast kiraboltak. Budapest és a szerb, illetve a román határ között csigalassúsággal haladnak a szerelvények a síkságon, és minden kerekes kútnál megállnak.

Ez elég alkalom arra, hogy az éjszaka leple alatt bandák fosztogassanak, majd a pusztában ismét eltűnjenek. Nem kellene e a bécsi vagy budapesti jegyirodánál felvilágosítani az utasokat a hatalmas biztonsági kockázatra? - idézte a Tages-Anzeiger a pórul járt osztrák utast.

Horvátországba utazik? Ez vár önre: "lifestyle"-célpont

A magas színvonalú szálláshelyek, a falusi turizmus és a kisebb családi szállók megismertetésével, továbbá a tavalyit meghaladó marketingkiadással igyekszik a jövőben népszerűsíteni turisztikai lehetőségeit Horvátország.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.