BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az euró felfutott, majd megállt

Az euró dollárhoz viszonyított jegyzése szerdán kétheti csúcs közelében stabilizálódott, miután az ázsiai befektetők nem követték tovább azokat, akik az eurót shortolással emelő befektetőket.

Az euró kurzusa kedden még 0,9 százalékkal emelkedett és megérintette az 1,2350 dolláros szintet, ami a legmagasabb szintnek számit június 1-je óta. Ám szerdára valamelyest visszakúszott, 1,2335 dollárra.

A Reuters szerint kedden a befektetők félretették az euróövezet pénzügyi szektorával és a gyenge gazdasági adatokkal kapcsolatos aggályaikat, hogy kockázatosabb eszközöket, magasabb hozamokat biztosító valutákat és eurót vásároljanak. Inkább a derűsebb oldalra tekintettek, miután Spanyolországnak sikerült állampapír aukción 5,2 milliárd eurót előteremtenie, Belgium pedig 2,5 milliárd euróhoz jutott.

A Barclays elemzője szerint a piacok most nem annyira a makrogazdasági hírekre, mint inkább a részvénypiacokra figyelnek, ezért főként a részvényekre érzékeny valuták, például az ausztrál-, vagy a kanadai dollár kerülhet fókuszba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.