BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nyers valóság - A fel-lepattogás hétről hétre folytatódik

A pénteki csatát, melyben a medvék a gyenge makro adatokra, a bikák minden apró jó hír lehetőségét megragadva a piac emelésére figyeltek, az előbbiek nyerték. A havi opciók pénteki lejárata megemelte a volatilitást, a piacot pedig lehúzta.

Szerző: Tradenet Global

Az indexek a héten stabilan emelkedtek (bár alacsony forgalom mellett), a pénteki kereskedés során ezek a nyereségek azonban elvesztek, és a heti gyertya pirossá vált. A fő bűnös a Michigani Egyetem által készített fogyasztói bizalmi felmérés volt, ami júliusban hatalmas visszalépést mutatott, és tovább súlyosbította a 10 órakor kezdődött veszteségeket. Az index értéke a maga 66.5 pontjával távol esett az általános 74.5 pontos tőzsdei elvárástól. Ez épp elég volt, hogy az indexek 2%-nál is nagyobb mínuszba kerüljenek.

Az indexek pénteken jelentősen alacsonyabban végeztek. A héten az S&P 500 -1.2%-kal esett, a bankindex -5.71%-ot zuhant a Goldman Sachs megállapodás ellenére, melyben a csaló bank végül nagyon olcsón megúszta, a részvény pedig még emelkedett is (a befektetők természetesen sokkal rosszabbra számítottak, az etikai szempontok pedig nem számítanak).

A Dow Jones -2.52% csökkenéssel került 10 098 pontra. Az S&P500 index -2.88%-kal 1065 pontra, a NASDAQ pedig -3.11%-kal 2179 pontra került. Az NYSE forgalma átlagos volt, 1.49 milliárd részvény cserélt gazdát.

A negyedéves jelentések kiadásának legfontosabb hete áll előttünk. Az S&P 500-as cégekből 122 adja ki beszámolóját a héten, a 30 Dow-vállalatból pedig 12. A Dow versenyzők között van az IBM, a Microsoft, az AT&T, a Coca Cola, és az American Express is. A többi fontos beszámoló az Apple-től, a Weels Fargo banktól és az UPS-től várható. Ezek pedig világosabb képet fognak rajzolni a befektetőknek arról, hogy az Államok cégei és főként fogyasztói hogyan boldogulnak a gazdasági lassulással.

A jelentések eddigi mérlegét nézve a Bank of America, a Citigroup és a General Electric rossz eredménye lerombolta az Alcoa, a JP Morgan és az Intel jó jelentésének hatását.

Az S&P 500-as cégek eddig nagyjából hozzák a 28%-os növekedést a második negyedéves profitokban (persze a bázis egy gyenge éve volt), és a 9%-os bevétel növekedést. A cégek 75%-a szárnyalta túl az elvárásokat, és 71%-uk a bevételi becsléseket. Mivel azonban még csak az indexbeli cégek 10%-a jelentett, korai lenne bármire is következtetni. Statisztikailag a cégek 62%-a teljesíti túl az elvárásokat. Persze ez is egy olyan adat, mint a hétfői emelkedésekről szóló statisztika.

S&P 500 (SPY)

A fel-lepattogás hétről hétre folytatódik. Az index négy napig emelkedett, majd jöttek a medvék és mindent elrontottak. Pénteken az index egész nap egy korrekció nélküli világos trendben mozgott, nagy piros gyertyát hagyva a napi charton.

A hét végére a három fontos mozgóátlag is sorba rendeződött. Felül van az EMA200, majd alatta az EMA50 és EMA20. Ez szintén egy medvés jelzés a piacnak.

Az index 2.88% eséssel zárt 1065 ponton.

NASDAQ (QQQQ)

A Nasdaq-nak rossz napja volt pénteken, és a vezető indexek közül a leggyengébb teljesítményt nyújtotta. Érdemes észrevenni, hogy hullócsillag gyertya formálódott az EMA20 és EMA50 szintjén.

Az index 3.11% mozgással zárt 2179 ponton.

Félvezetők ($SOX)

Az EMA200 kiegyenesedik, és a legfontosabb technológiai szektor is medvés hullócsillag gyertyát hagyott a heti charton. A 325 pont alá hanyatlás véget vetne a szektor 2007 óta emelkedő trendjének.

A szektor 3.3% mozgással 349.16 ponton zárt.

Bankok ($BKX)

Pénteken a bankszektor az elmúlt év egyik legnagyobb esését könyvelhette el, majdnem 6%-ot esett, és átszúrta az EMA200-at is. A hanyatlás során a forgalom is megnövekedett.

Az index 5.71% mozgással 47.06 ponton zárt.

Biotech ($BTK)

A biotechnológia szektor (ami egész héten a többi szektor mögött kullogott) pénteken élesen esett, és beteljesítette a szerdán és csütörtökön rajzolt fordító gyertyák hatását. A hét végére a szektor az EMA200-at is letörte.

A szektor 3.15% mozgással 1016 ponton zárt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.