BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb megavásárlás az informatikai piacon

Az Intel 7,68 milliárd dollárért megvásárolja a biztonsági szoftvereket gyártó McAfee nevű céget – jelentették be csütörtökön az érintettek. A kaliforniai cég közleménye szerint részvényenként 48 dollárt fizet az ugyancsak kaliforniai szoftverfejlesztő társaságért. Az ár 60 százalékkal nagyobb a McAfee-részvény szerdai záróértékénél. A két társaság felügyelőbizottsága már megállapodott az egyesülésről. Az ügylethez ugyanakkor a részvényesek és a versenyfelügyelet hozzájárulása is szükséges.

A számítógép-biztonságra szakosodott cég felvásárlását az Intel – az MTI tudósítása szerint – azzal indokolta, hogy a biztonság alapvető követelmény az online világban, a McAfee pedig „a megfelelő partner” a szoftverfejlesztési, szolgáltatási stratégia megvalósításához.A McAfee bevétele tavaly 2 milliárd dollár volt, az Intel pedig 35,1 milliárdos bevétele alapján 2009-ben már sorban a 18. éve volt világelső a mikroprocesszor-gyártás területén.

Míg eddig elsősorban az energiahatékonyság és az összekapcsolhatóság határozta meg az elvárásokat, előretekintve a biztonság is csatlakozik ezekhez mint a fogyasztók egyik legfontosabb kívánalma a számítástechnikával szemben – idézte a Marketwatch Paul Otellinit, a vállalat elnök-vezérigazgatóját. A társaság szerint az akvizíció hatására már az első évben emelkedhet valamelyest az árbevétel.

Az Intel második negyedéves eredményei is jobbak lettek a vártnál. A cég 2,9 milliárd dollárnyi profitot termelt, ez részvényenként 51 centet jelent, szemben az egy évvel korábbi 7 centes veszteséggel. VG



Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.