BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csütörtökön felkavarodhat a BUX állóvize

Október 1-től új BUX súlyok lépnek életbe, ami a legnagyobb hatással a gyógyszergyártókra lehet - írja a Concorde a Facebookon.

Az alábbi táblázatból kiderül, hogy a BUX követő alapok átsúlyozása milyen hatással lehet az eladói/vételi oldalra - hívja fel a figyelmet a Concorde.

Relatíve az Egis járt a legjobban, ugyanis az 1 milliárd forintnyi (a táblázat negyedik oszlopa) megveendő részvény négy napi átlagforgalomnak (utolsó oszlop) felel meg, legrosszabbul pedig a Richter, itt 7,2 milliárd forintnyi eladást indukálhat az átsúlyozás.

Drasztikus változásnak még az Állami Nyomda és a Synergon kikerülését és az RFV bekerülését hívhatjuk. Az átsúlyozás leglátványosabb hatása talán a csütörtöki záróárakra lehet - mutatnak rá az elemzők.

Az RFV ma 3,2 százalékot erősödött 9380 forintra, a Richter 0,42 százalékos pluszban 47500 forinton áll. Az Egis szárnyal: 3,3 százalékot erősödött 21860 forintra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.