BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét csődöt jelentett egy utazási iroda

Benyújtotta a Varsói Városi Bíróságnál a csődeljárási kérelmet az 1920-ban alapított Orbis SA lengyel utazásszervező. Külföldön 1064 vendégük tartózkodott: Görögországban, Törökországban, Spanyolországban és Máltán. A cégnek 6 millió zlotys biztosítása van – közölte a Turizmus Panoráma Bulletin.

A Magyar Turizmus Zrt. lengyel külképviseletének tájékoztatása szerint a cég jelenlegi tulajdonosa a Centrale European Tour Operator SARL , amely az Enterprise Investors-hoz tartozik. Az Orbis SA csoport nekik adta el idén márciusban az összes részvényét. A Lengyel Turisztikai Kamara „furcsának” találja a bejelentést, hogy éppen most jelentettek csődöt.

Leépítések a TUI-nál

A brit TUI utazási konszern a napokban jelentette be, hogy a First Choice utazási irodahálózattal történt egyesülést követő szinergiák felszámolása miatt több száz dolgozót kénytelen elbocsátani. A két utaztató három évvel ezelőtt egyesült.

Az Orbist 1920-ban alapították Lwówban, 8 évvel később nemzeti utazási iroda rangjára emelték, 1933-ban pedig a székhelyét Varsóba helyezték át.

A nyáron az egyik jó hírű angol utazásszervező, a Goldtrail dobta be a törülközőt. A londoni cég török- és görögországi repülős utazások szervezésére szakosodott, s a csőd bejelentése idején mintegy 16 ezer utasa tartózkodott külföldön. Becslések szerint összesen 50 ezer azoknak a száma, akik a cégnél fizették be tengerparti nyaralásukat, és végül nem utaztak el.

Hazánkban szintén a nyáron szűnt meg a Karya Tours. Az irodát júliusban törölte nyilvántartásából Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, az irodának mintegy 550 utasa rekedt külföldön.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.