BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma oldalazás jöhet a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,67 pontos csökkenéssel, 23.245,99 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,22 százalékkal gyengült.

Gerőcs Tamás, az Equilor Értékpapír Zrt. elemzője napközben oldalazásra számít, de a nap egészét tekintve erősödő indexet vár. Gerőcs Tamás szerint nem is igazán a Deutsche Bank tőkeemelése, hanem a hét végén várható európai uniós döntés a Basel III-ról mozgatják majd a piacokat, addig kivárás lehetséges.

Ázsiában jó makro adatok láttak napvilágot, aminek hatására az ázsiai tőzsdéken emelkedés van, és várhatóan ennek nyoma lesz az európai kereskedésben is. A magyar papírokról szólva az elemző azt mondta, a napokban több pozitív hírrel előálló RFV árfolyamában van még növekedési lehetőség, mert, ha a globális trendbe illeszkedve a szolgáltatással foglalkozó cégek kerülhetnek előtérbe a bankszektorral szemben.

Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője is összességében oldalazást vár az enyhén pozitív hírek hatására. Várakozásai szerint az OTP alulteljesíthet, a többi vezető részvény kicsit felül. Az RFV-ben csütörtökön komoly profitrealizálás történt, és várhatóan ezen a szinten marad az energetikai cég árfolyama, nagyobb elmozdulás nem várható.

Az elemzők megjegyezték: az európai bankszektor kilátásait övező bizonytalanság miatt a csütörtöki erősödés után pénteken eséssel indulhat a kereskedés a nyugat-európai tőzsdéken.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 75 pontos, 0,32 százalékos csökkenéssel, 23.297,66 ponton zárt csütörtökön.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.