BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A piac esett, a Google ragyogott

Az amerikai részvénypiac négynapi emelkedése és jó hangulata csütörtökön véget ért, amit elsősorban a magas gyártói árindex (PPI) és a rossz munkaerő piaci adat okozott. A részvények az utolsó órában is estek, majd pár perccel a Google negyedéves profitjelentése előtt a piac megfordult, és csak enyhe mínuszban.

Szerző: Tradenet Global

A Google 72 centes részvényenkénti nyereségével túllőtt az elemzők 69 centes várakozásait. A befektetők vételi nyomása a részvényt káprázatos +9.1%-os drágulásra késztette a zárás utáni kereskedésben.
A Seagate Technology (STX) merevlemezeket gyártó cég szintén élénk kereslettel találkozott, és +21%-ot száguldott a pletyka hatására, mely szerint a céget fel fogják vásárolni. A cég nagy vetélytársa +8.8%-ot drágult.

Pénteken opciólejárat is élénkíti a piacot, majd a figyelem Bostonra irányul, ott is Ben Bernanke Fed- elnök beszédére a monetáris politikáról a jelenlegi alacsony inflációs környezetben.

Számos más gazdasági bejelentés is megjelenik pénteken. A nyitás előtt a fogyasztói árindex jelenik meg (CPI), ami várhatóan +0.2%-ot emelkedni fog. 8:30-kor a kiskereskedelmi adatok jönnek ki, az elemzők +0.4%-os emelkedésre számítanak. A New York-i termelési index szintén 8:30-kor lát napvilágot. Nagy jelentősége van a 9:55-kor megjelenő fogyasztói bizalmi adatnak is.

S&P 500 (SPY)

Az S&P 500 index a május 6-i napon belüli 10%-os villám-összeomlás után új csúcsot ért el. A bikák az éves csúcs 122 pontos értékét célozzák, mint következő meghódítandó területet. A résztvevők kérlelhetetlenül nyomkodják a vételi gombokat, a shortosok pedig egyre inkább feladják a reményt.

Mindaddig, míg a medvék le nem nyomják 115 pont alá az indexet, a vevők teljes magabiztossággal fognak újra és újra bevásárolni még a korrekciók idején is, minthogy a trend erősen mellettük áll.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.