BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az európai brókerek lenyomják az amerikaiakat

A Russell Reynolds fejvadászcég éves jelentése szerint idén az európai befektetési menedzserek nagyobb prémiumokra számíthatnak, mint amerikai társaik.

A vagyonkezelési szektorban végzett felmérés azt mutatja, hogy az európai eszközkezelők bónuszai átlagosan ötödével emelkednek az idei évben, míg az amerikaiak csak 10-15 százalékkal többet tehetnek zsebre.

„Az európai befektetési cégek több, eredményes portfólióval rendelkeznek, így a prémiumokkal kapcsolatos várakozások magasabbak a kontinensen” – mondta a Financial Timesnak Amanda Foster, a Russell Reynolds londoni részlegének ügyvezető igazgatója. A növekedést elsősorban a globális, illetve fejlődő piaci eszközök kezelésének köszönhetik az európai befektetési szakemberek. Az amerikai befektetők viszont hagyományosan a hazai piacot részesítik előnyben, így teljesítményük idén visszafogottabb.

A befektetési cégek egyébként jelentősen finomítottak bónusz kiosztási gyakorlatukon: a plusz pénzeket ma már csak bizonyos területeken osztják szét és a korábban jellemző, több évre vetített prémiumokra szinte csak az ázsiai eszközkezelők számíthatnak. Forster szerint a befektetési szakmában a fő kérdés nem az, hogy Londonból Genfbe telepítsék-e a cégeket a menedzserek, mivel a fő mozgásirány Európából Ázsiába vezet, ahol a hatalmas növekedés mellett még relatíve alacsony a szakemberek száma.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.