BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Teljes nyugdíj 40 év után

A nőknek szánt könnyítés 30-35 milliárdos kiadást jelenthet

Legfeljebb 10-15 ezer nőt érinthet, hogy 2011-től már negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehet, és aki több gyermeket nevelt, az akár 32 év munkaviszonnyal is jogosulttá válhat a nyugdíjra. „A nők a nyugdíj összegét nem csökkentett mértékben kapják meg, hanem a teljes öregségi nyugdíjra lesznek jogosultak.

A munkaviszonyba beleszámít a gyermekneveléssel töltött időszak is” – magyarázta Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott. A kormány számításai szerint ha az érintettek 75-100 százaléka él a lehetőséggel, az hozzávetőleg 30-35 milliárd forint kiadást jelent.

Ezt a nyugdíjjárulék fél százalékpontos emelése bőven fedezi. A szakszervezetek örülnek a döntésnek, de leszögezik: a szolgálati idő szerinti számítás kedvezőbb lenne, mert ebbe a szakmunkásképzésben, a főiskolán vagy az egyetemen eltöltött évek is beszámítanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.