BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európa menetelt - A BUX kilóg a sorból

Az európai indexek stabilan pozitív tartományban mozogtak szerdán, a tengerentúli piacok mindegyike pluszban nyitott azonban az erősödés üteme egyelőre elmarad az európaitól. A pesti parkettet a Mol és az MTelekom húzta felfelé.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX minimális mínuszban zárta a kereskedést. A tőzsdeindex 0,03 százalékkal 21 453,6 pontra gyengült.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A vezető részvények vegyesen teljesítettek. A MOL 0,98 százalékot erősödött 20600 forintra, a Magyar Telekom részvények 0,97 százalékot drágultak 516 forintra.

Az OTP 1,21 százalékot gyengült 5120 forintra, a Richter 0,09 százalékot esett: 43160 forintba kerül egy gyógyszerpapír.

A vezető európai indexek többsége pozitív tartományban mozgott szerdán. A pesti záráskor a DAX index 0,41 százalékos, a CAC40 index 1,09 százalékos emelkedést mutatott. A régiós lengyel WIG20 ennél magabiztosabb 1,21 százalékos növekedést ért el.

A tengerentúli piacokon is erősödéssel indították a napot, azonban az európainál szerényebb lendülettel indultak meg a tőzsdeindexek felfelé. A Nasdaq index 0,25 százalékot, az S&P500 0,2 százalékot erősödött nyitás óta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.