BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leverkusenből Sanghajba költözik a Bayer egyik részlege

A Bayer konszern jelentős fejlesztést hajt végre Kínában, ennek keretében sanghaji telephelyén 2016-ig összesen egymilliárd euró összegben tervez befektetéseket.

"2015-ig a konszern az üzleti forgalmát Kína területén mintegy ötmilliárd euróra szeretnénk növelni" - közölte Marijn Dekkers, a Bayer vezérigazgatója. A 2009-es üzleti évben a konszern Kínában 2,1 milliárd euró összegű üzleti forgalmat ért el.

Az 1 milliárd eurós befektetés segítségével a Bayer a következő öt évben a duplájára emeli kínai polimergyártási kapacitását. A Bayer a Dow Jones Newswires tudósítása szerint közölte, hogy ezzel párhuzamosan Leverkusenből Sanghajba helyezi át polikarbonát gyártásának központját. Jelenleg az ázsiai-csendes-óceáni térség adja a globális polikarbonát piac több mint 60 százalékát, a Bayer MaterialScience adatai szerint a régiós kereslet felét Kína generálja.

Patrick Thomas, a cég ágazati vezetője leszögezte, hogy a Bayer már most piacvezető a régióban, és elsőként hajt végre jelentős kapacitásbővítést. A tervek szerint a Bayer MaterialScience a szektor mindhárom termelési ágazatához új létesítményeket épít Kínában.

A Bayernél például tavaly 21 százalékkal, 1,9 milliárd euróra esett vissza a polikarbonát értékesítés, de a cég új felhasználási területekkel igyekszik visszaszerezni pozícióját. A jelek szerint sikerrel, hiszen az idei első kilenc hónapban már 2,1 milliárd eurós polikarbonát eladást produkált a német konszern.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.