BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Van, akinek érdemes maradni a magánnyugdíjpénztárban

A magánnyugdíjpénztári tagok többsége valószínűleg magasabb nyugdíjra számíthat, ha visszalép az állami rendszerbe, de vannak olyanok, akiknek megéri a pénztárban maradni - írja hétfői számában a Népszabadság.

A magas jövedelműeknek azért érheti meg maradni, mert az állami nyugdíjat degresszív módon számítják, azaz az egyre magasabb jövedelemsávok egyre kisebb mértékben számítanak bele a nyugdíjba.

Érdemes azoknak is megfontolni a maradást, akik ugyan nem rendelkeznek kiemelkedő fizetéssel, de mostanra már egy tekintélyesebb, többmilliós megtakarítást gyűjtöttek a számlájukon.

Jelenleg lehetetlen megmondani, hogy kinek érdemes maradni - közölte a lap kérdésére Juhász Istvánné, a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára. Hozzátette: hiányoznak fontos, részleteket szabályozó kormányrendeletek, például az, amelynek a szerzett jogokról kell döntenie.

Népszabadság - MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.