BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BBC a neten: túl sokan nézik, bezárják

Létszám- és költségcsökkentésre készül az online szolgáltatásai területén a BBC. A cég hétfői bejelentése szerint 360 állást akar megszüntetni a következő két évben, és 2013-14-ig 25 százalékos, 34 millió angol fontos költségcsökkentést tervez.

A BBC ügyvezetője, Mark Thompson szerint a leépítések fájdalmasak lesznek a cég számára. A brit cég mintegy 200 oldalt zárna be, köztük a tinédzserek és egyes kisebb közösségek számára fenntartott oldalakat. Ezzel mintegy felére csökkentenék a BBC által üzemeltetett önálló weboldalak és honlapok számát. A bezárandók között van egyebek között a Switch, a Blast és a Video Nation is.

A BBC online szolgáltatásait hetente több mint 20 millióan használják, ugyanakkor a vezetőség is beismerte, hogy a weboldalak hatalmas választéka miatt néha a várakozások alatt teljesítenek.

A BBC-t az utóbbi években sok kritika érte a fizetős média képviselői részéről az ingyenes szolgáltatásainak széles választéka miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.