BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fehérorosz biztosítót vett az Axa

Az AXA Csoport bejelentette, hogy 80 százalékos tulajdonrészt szerzett Fehéroroszország második legnagyobb biztosítótársaságában, a B&B Biztosítóban. Fehéroroszország legnagyobb magántulajdonban lévő biztosítótársaságának megvásárlásával az AXA tovább folytatja terjeszkedését az egyik fő növekedési területének számító kelet- és közép-európai piacon.

A B&B Biztosító elsősorban a nem-élet biztosításokra összpontosít, amely piacon összességében 10 százalékos részesedéssel rendelkezik, míg az egyes üzletágakban a biztosítás típusától függően 20-40 százalékos piaci részt mondhat magáénak. A vállalat 2009-ben 29 millió euró díjbevételt ért el mintegy 260 fős saját ügynökhálózatával.

A fehérorosz biztosítási piac nagyon jelentős növekedési lehetőséget kínál az AXA számára, hiszen például a Casco piacon kevesebb mint 20 százalékos a lefedettség, és a háztartások alig 15 százaléka rendelkezik lakásbiztosítással.
 
A tranzakció kapcsán Cyrille de Montgolfier, az AXA Csoport Kelet- és Közép-Európáért felelős vezérigazgatója elmondta: “A B&B felvásárlása lehetőséget jelent az AXA számára, hogy belépjen a gyors ütemben fejlődő fehérorosz piacra.

A tranzakció lezárására többek között a szükséges hatósági jóváhagyások megszerzését követően, várhatóan 2011 első negyedévében kerülhet sor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.