BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengült a forint - Eladást javasol a BNP Paribas

A forint esett az euróval szemben, azonban tartja magát a 213-as szinten a frank ellenében. A BNP Paribas a forint gyengülésére fogad.

A forint délután 273,8-ig gyengült az euróval szemben a 273 körüli záróárfolyamról, és a reggeli 272-es szintről. A feltörekvő devizák estek a közel-keleti aggodalmak miatt, azonban a forint meglehetősen jól bírta az ütéseket délutánig.

Délután nagyobb esés bontakozott ki a nemzetközi tőkepiacon, a vezető európai tőzsdeindexek a kisebb korrekció után valamivel nagyobb esésbe váltottak.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti! 

A BNP Paribas a forint szempontjából kedvezőtlen elemzést hozott nyilvánosságra: az euró vételét ajánlják az elemzők a forinttal, a zlotyval és a cseh koronával szemben. A közgazdászok azt várják, hogy a jelenlegi 100-as kurzusról 106-ra esik a három devizából álló kosár az euró ellenében - jelenti a Bloomberg (a zloty 50, a korona és a forint 25 százalékot képvisel a kosárban).

A frankkal szemben nem gyengült a forint az előző napi záróárfolyamhoz képest: 213 körüli szinten jegyzik az alpesi devizát. A líbiai feszültségek mellett az euró erejét az fűtheti, hogy az Európai Központi Bank (EKB) a várakozásoknál hamarabb emelheti a jegybanki alapkamatot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.