BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Önkormányzatok fejlesztéseit finanszírozza az Erste Bank

Hitel. Energiahatékonysági projektek finanszírozásához nyújtott hitellel kívánja ösztönözni a hazai önkormányzatokat az Erste Bank Hungary Zrt. az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) együttműködésével. A hitelprogramról szóló megállapodást tegnap írta alá a két bank.

A megállapodás keretében az EBRD 15 millió eurós hitelkeretet nyújt az Erste Bank Hungary számára a magyarországi önkormányzatoknak, önkormányzati társaságoknak, valamint a helyhatóságoknak szolgáltatásokat nyújtó, magántulajdonú energiamegtakarítási vállalkozások finanszírozásához. A hitellehetőség az energiahatékonysági berendezések fejlesztésének támogatását célozza.

Annak érdekében, hogy a megvalósuló projektek pénzügyi hatékonysága tovább növekedhessen, az EBRD-hitelkeretet az Európai Bizottság támogatási kerete egészíti ki, amelynek segítségével az önkormányzatok felmérhetik az infrastrukturális rehabilitációs projektekből származó energiamegtakarítási lehetőségeket és a projektek pénzügyi megvalósíthatóságát. A támogatás akár a teljes projektköltség hitelelemének 20 százalékáig terjedhet.

„Az EBRD továbbra is finanszírozza a működési területén lévő országok gazdaságait. Bízunk abban, hogy ezzel a hitellel hozzájárulhatunk a magyarországi gazdaság iránti bizalom megerősítéséhez és az önkormányzati szektor további fejlődéséhez” – mondta Ülle Müürisepp Gutierrez, az EBRD budapesti irodájának vezetője. n VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.