BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ellenállás tornyosul a Mol előtt - A forint tartja magát

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 9,26 pontos emelkedéssel, 23.222,47 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,04 százalékkal erősödött. Az optimizmus gyorsan negatívba fordult, ahogy azt az elemzők várták

A BÉT irányadó indexe nem sokkal fél tíz előtt 0,26 százalékos csökkenséssel 23152,80 ponton áll. A vezető részvények közül kettő árfolyama változatlan, az MTelekom papírok kurzusa 0,17 százalékos csökkenéssel 574 forinton áll, míg a Richter-árfolyam 0,01 százalékos mérséklődéssel 34600 forinton áll.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint miután meghiúsult egy spanyol önkormányzati kötvénykibocsátás, amire már régóta nem volt példa, nem kizárt, hogy határozottabban esnek a részvényárak Európában és a budapesti piacon is.

Az elemző megjegyezte, hogy a BÉT hosszabb idő óta először teljesített alul a csütörtöki kereskedésben, bár az nem nagyon meglepő, hogy ha az átlagtól eltérő mértékű volt az esés, akkor az emelkedés sem látványos visszapattanás A forinton gyengeségnek nem látszik nyoma - vélekedik az elemző -, igaz, hogy erről a szintről erősödni is nehezebb.

A QUAESTOR Zrt. elemzője, Varga Zoltán várakozása szerint a vezető részvények közül az OTP továbbra is az 5.900-6.100 forintos sávba beszorulva mozog, a Mol előtt pedig a 23.900 forintos ellenállás "tornyosul". A gyógyszerpapírok közül a Richter támaszt kapott 34.000 forinton, de a trendforduló még várat magára. A Magyar Telekom továbbra is jól szerepelhet, 580 forint felett azonban már ritkul a levegő, nehezebb felkapaszkodnia.

Rengeteg bizonytalansági tényező áll fenn továbbra is, így ideges, bizonytalan kereskedésre lehet számítani a következő napokban a nemzetközi piacokon - véli az elemző.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.