BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szabadesésben az USA - Hanyatlik minden, száguld a frank

A piac büntet: az lemúlt 9 kereskedési napból 8 napon estek az USA vezető indexei, és tegnap is csak kisebb megpihenés látszott a mai hanyatlás előtt.

Az Egyesült Államok vezető részvényindexei 4-5 százalékos eséssel búcsúztak, amely a legnagyobb napi zuhanás két és fél éve.

A Dow Jones ipari index 4,31 százalékot, 513 pontot esett, 11384 pontra. A Standard & Poor’s  500 index 4,78 százalékos, 60 pontos zuhanással, 1 200 ponton búcsúzott.

A technológiai részvények Nasdaq kompozit indexe 5,08 százalékkal, 137 pontos mélyrepüléssel, 2 556 ponton zárt.

- A piac egyre jobban tart attól, hogy az USA gazdasági növekedése lassul, egyesek egy újabb recesszió bekövetkezését sem zárnak ki.

- Az USA elveszítheti „AAA”, vagyis a legjobb adósminősítését.

- Az európai adósságválság fertőz: az olasz és spanyol kötvényhozamok 6,2 százalék fölé kerültek, vagyis a piac egyre kevésbé hisz abban, hogy fenntartható az országok államadóssága.

- Aggasztó, hogy Itália és Spanyolország megmentésére nem lenne pénze az EU-nak.

- Az EU vezetői nem mutatnak konszenzusos álláspontot és egyértelmű hajlandóságot az Európai Pénzügyi stabilitási Eszköz (EFSF) hitelkeretének emelésére.

- Az EKB mai kamatdöntő ülésén változatlanul hagyta a kamatszintet 1,5 százalékon, likviditásfokozó intézkedéseket jelentett be, azonban nem adott egyértelmű indikációt a piaci szereplőknek, hogy vesz-e olasz és spanyol kötvényeket.

A WTI olaj árfolyama 6 százalékkal esett, 86 dollárra.

A svájci frank ára 252,4 forintra drágult a fokozódó kockázatkerülés kialakulása miatt. Délelőtt még 247 forint körül jegyezték az alpesi devizát. A forint megbillent az euróval szemben, 271-272-es délelőtti szintről 273-ra ugrottak a jegyzések.

Mint arról csütörtökön beszámoltunk, Magyarországot is megsuhintotta a félelem szele

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.