BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kormány: Nem lesz nyugdíjelvonás

A mai napon több olyan feltételezés jelent meg a sajtóban a nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatban (pl. 20 százalékkal csökkenne 2012-ben a nyugdíjellátás mértéke), amely nem állja meg a helyét, ugyanakkor zavaró hangulatkeltésre alkalmas

A Kormányszóvivői Iroda leszögezi, hogy a sajtóban megjelent, találgatásokon alapuló koncepció, előterjesztés nem szerepelt sem a Közigazgatási Államtitkári Értekezleten, sem a Kormány napirendjén. Ebből adódóan döntés sem születhetett az ügyben.

A 2012-es, Költségvetési Tanácshoz eljuttatott Országvédelmi Költségvetés sarokszámai között nem találhatók olyan adatok, amelyek bármilyen, a nyugdíjelvonásra vonatkozó adatokat alátámasztanának.

A kormány elkötelezett, hogy a jövőben egy stabil és fenntartható nyugdíjrendszert hozzon létre, amely nem termeli újra az államadósságot, és megőrzi a nyugdíjak reálértékét.
 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.