BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fogalmuk sincs, mi lesz, de biztosan nem jó

Bizonytalan, hogy milyen irányban mozognak az árfolyamok csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértő szerint.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője arra hívta fel a figyelmet, hogy csütörtökön a hálaadás napja miatt zárva tartanak az amerikai piacok. A szerdai német államkötvény aukciók nem a vártnak megfelelően alakultak, ami rányomta bélyegét a tőzsdék teljesítményére is. Bár a magyar piac szerdán kissé felültelejesítő volt, a csütörtöki kereskedés iránya nem látható - mondta a szakértő. Hozzátette, hogy hírek sincsenek, amelyek befolyásolhatnák a befektetők döntését.

Napon belül alakulhat ki az irány, a várakozások szerint a romló gazdasági kilátások miatt gyengülő német Ifo index, valamint a német és brit részletes GDP adatok hatására. Várhatóan a szerdai zárás körül alakulhat a BUX a nyitásban - tette hozzá Sőre Balázs.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 57,84 pontos, 0,34 százalékos emelkedéssel, 16.979,37 ponton zárt szerdán, s ennek alapján kicsit felülteljesítő volt a magyar részvénypiac a többi tőzsdéhez képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.