BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fordulat a kormány kommunikációjában - Nem kerülünk bóvliba?

Fordulat következett be a kormány kommunikációjában, ennek tükrében nem várható, hogy a hitelminősítők leminősítik Magyarországot a befektetésre nem ajánlott, „bóvli” kategóriába – vélekedett Kovács Mátyás. A Raiffeisen elemzője szerint az európai adósságválsággal kapcsolatos aggodalmak nyomás alatt tarthatják a forintot.

Az eurót 307 forint körül jegyzik a bankközi devizapiacon. A forint árfolyama minimálisan mozdult. Reggel 308-as szint közelében is állt az euró. "Gyengülő trendben maradt a forint, az európai adósság-válság aggodalmai nyomasztják az árfolyamot" – írja keddi elemzésében Kovács Mátyás, a Raiffeisen Bank közgazdásza.

„A múlt heti kormányzati kommunikációs fordulat tükrében inkább arra számítunk, hogy a hazai hitelminősítői besorolás idén még nem kerül bóvli kategóriába” – vélekedett.

A múlt héten az elemző kiemelte: „Fordulat jeleit véljük felfedezni a kormány eddigi egyoldalú, diktátumszerű gazdaságpolitikájában a PSZÁF-fel és a Bankszövetséggel folytatott tárgyalásokat követően.”

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter akkor jelezte, hogy egyelőre nem lesz új devizahiteles mentőcsomag, a Bankszövetség pedig két héten belül javaslattal áll elő a frankhitel-problémára.

Kovács Mátyás hozzátette: az európai adósságválságban várható negatív hírek továbbra is a forint leértékelődésének irányába mutatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.