BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább szakad a jen - Mi történik?

A japán jen 5 hónapos mélypontra esett az euróval szemben, valamint 9 hónapja nem látott alacsony szinten jegyzik az angol font ellenében, írja a Reuters. A dollárral szemben közel 11 hónapos mélypontra került a japán valuta.

A jen gyengülése a múlt hónapban felerősödött, miután a központi bank újabb monetáris lazítást vezetett be. A jegybank egyben 1 százalékos inflációs célt is kitűzött.

A közös európai valuta 5 hónapos csúcson áll a jennel szemben, 111,17-es szinten, és megközelítette a tavaly október 31-én elért magasságot, a 111,57-es ellenállást.

A dollár 83,8-as szinten áll a jennel szemben, amely 11 hónapos csúcsnak felel meg a zöldhasú számára. A Société Générale közgazdászai szerint a piaci szereplők továbbra is el akarják adni a jent.

Az RBS elemzői úgy látják, hogy a dollár ellenében 85-ös szintre kerülhet a jen árfolyama. Ehhez a 84-84,2-es árfolyam áttörésére van szükség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.