BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási káosz: háromból két járatot töröltek

Törli pénteki járatainak kétharmadát a Lufthansa, mert a béremelést követelő légiutas-kísérők 24 órás munkabeszüntetést tartanak.

A legnagyobb német légitársaság légiutas-kísérőit képviselő szakszervezet (Ufo) szerda este közölte, hogy a sztrájk ezúttal már a frankfurti, a berlini, a müncheni, a düsseldorfi, a stuttgarti és a hamburgi repülőteret is érinteni fogja.

Michael Lamberty, a Lufthansa szóvivője jelezte: remélik, hogy a tárgyalásokhoz való visszatéréssel elkerülhetővé válik a sztrájk. A légitársaság mindazonáltal máris törölte a járatok kétharmadát, hogy az utasok alternatív megoldást találhassanak.

Az Ufo mély sajnálatának adott hangot amiatt, hogy a bérvita ilyen szintig jutott el, de a munkabeszüntetésen kívül nem lát más lehetőséget követeléseinek nyomatékosítására. A péntekre tervezett 24 órás sztrájk csak akkor maradhat el, ha a Lufthansa hajlandó előzetes feltételek nélkül újrakezdeni a tárgyalást.

Az Ufo legfőbb követelése 5 százalékos béremelés. A Lufthansa 3,5 százalékos emelést ajánl. A tárgyalások a múlt héten futottak zátonyra, ezért az Ufo pénteken a frankfurti repülőteret érintő járatokon sztrájkolt, kedden pedig Frankfurt mellett Münchenben és Berlinben is. A szakszervezet szerdán és csütörtökön nem tart tiltakozó akciókat.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.