BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma kiderül mit hoztunk össze szeptemberben

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ma közli az államháztartás szeptemberi, előzetes pénzforgalmi mérlegét.

Az államháztartás központi alrendszerének hiánya augusztusban 122 milliárd forint volt, az első nyolc hónapban a deficit 559,5 milliárd forintot tett ki, a módosított éves előirányzat 97,1 százalékát.

Tavaly augusztusban az államháztartás központi alrendszerének hiánya 50,1 milliárd forint volt, 2011 január-augusztusában a deficit 1.544,6 milliárd forintot ért el.

Ez év augusztusában a központi költségvetés 106 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 19,1 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok pedig 3,1 milliárd forintos szufficittel zártak.

Az NGM közlése szerint az egyszeri tételektől megtisztított, azonos bázisú 2011. évi és 2012. évi központi alrendszerű augusztus végi hiányokat összevetve az idei a módosított előirányzat 68,8 százaléka lett, jóval kedvezőbb a tavalyi 85,0 százaléknál.

Tavaly szeptemberben az államháztartás központi alrendszere 25,9 milliárd forint hiányt mutatott, első kilenc havi deficit 1.570,7 milliárd forint volt , amely a módosított éves előirányzat 132,6 százalékának felelt meg.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.