BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga: A magyar kormány soha nem gondolkozott a betétek megadóztatásán

„Hosszú vita zajlik most már arról Magyarországon is és Európában is, hogy mi minősül ortodox vagy unortodox lépésnek. Vajon a bankbetétek megadóztatása melyik kategóriába tartozik?” – vetette fel a kérdést Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) „Év Befektetője” Gáláján kedden este.

Varga Mihály kiemelte, hogy a magyar kormány ugyan bevezetett bankadót, de sosem foglalkozott azzal a gondolattal, hogy a betéteket megadóztassa, hiszen megtakarítások nélkül csak nagyon nehezen tudnák a bankok hitelezni a beruházásokat.

Az elmúlt napok Ciprus jegyében teltek, a magyar kormánynak továbbra is az az üzenete a magyar vállalkozókhoz, hogy tartsák Magyarországon a pénzüket, hozzák haza azt, ami esetleg külföldön van, fektessék be itt, adózzanak itt” – mondta a nemzetgazdasági miniszter.

„A ciprusi események után már megmosolyogtató, ahogy a magyarországi unortodox lépéseket kritizálják Európában”, mondta el tegnap Barcza György, a Századvég Gazdaságkutató vezető elemzője a Budapesti Értéktőzsde roadshowjának nyitóeseményén kedden.

„Magyarország csak elkezdte az unortodox gazdaságpolitikát, míg Európa most indul ebbe az irányba”, értékelte a cipusi fejleményeket Barcza. Szerinte ezen a téren kettős mérce érvényesül Magyarországgal szemben, mert „ha az unortodox lépést az IMF és az EU találja ki, akkor nincs vele probléma, ha pedig mi találjuk ki, akkor van.”

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.