BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Világbank csökkentette a globális növekedési prognózisát

Az Európában mutatkozó recesszió és az úgynevezett küszöbállamokban érzékelhető konjunkturális lehűlés miatt a Világbank csökkentette a világgazdaság 2013 évi növekedésére vonatokozó prognózisát.

Eszerint a világgazdaság idén csak 2,2 százalékkal növekszik, és így elmarad a tavalyi 2,3 százalékos növekedéstől. Idén januárban a Világbank még 2,4 százalékos növekedést jósolt.

A Világbank Kína idei növekedésére vonatkozó prognózisát is mérsékelte. Eszerint Kína gazdasági növekedése 2013-ban7,7 százalékos lesz, a korábban jósolt 8,4 százalékkal szemben.

Az elmúlt évtizedekben Kína erőteljesen függött az exporttól és a pekingi kormány által irányított beruházásoktól. Ám az olyan kulcsfontosságú piacokon bekövetkezett lassulás miatt, mint az Egyesült Államok és Európa, visszaesett a kereslet a kínai exporttermékek iránt, olyan aggodalmakat kiváltva, hogy Kína képes lesz-e fenntartani a magas növekedési ütemet.

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.