BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hogyan profitál a német állam az alacsony kamatszintből?

Az általában alacsony kamatszintnek köszönhetően Németország 2016-ig kereken 20,1 milliárd eurót takarít meg - jelenti az N24. A német hírtévé a Bild-Zeitung című német lapot idézte, amely a szövetségi számvevőszék számításaira hivatkozva azt írta, hogy a német szövetségi államnak a jövő évben az eredetileg vártnál 5,3 milliárd euróval kevesebb kamatot kell kifizetnie.

2015-re pedig 6,1 milliárd euróval, 2016-ban pedig már egyenesen 8,7 milliárd euróval kevesebb kamatot kényszerül kifizetnie, mint ahogy a pénzügyi tervben szerepelt.  Mindebből elsősorban a német tartományok és községek profitálnak. Az N24 emlékeztet arra, hogy Wolfgang Schaeuble német szövetségi pénzügyminiszter Németország eladósodottságát tíz éven belül a GDP 80 százalékáról az EU stabilitási paktumában előirányzott legmagasabb értékre, 60 százalékára akarja leszorítani.   

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.