BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A megfelelő közlekedési infrastruktúra előfeltétele a turizmus fejlődésének

A turizmus fejlődésének fontos előfeltétele a megfelelő közlekedési infrastruktúra biztosítása és fejlesztése, melynek hátterét a kormány az elmúlt időszakban is igyekezett maximálisan biztosítani - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyonpolitikáért felelős államtitkára az Utazás 2014 kiállításon.

A MÁV-Start Zrt. közleménye szerint Hegmanné Nemes Sára kiemelte: a kormányzat már 2010-ben egyértelművé tette, hogy alapvető stratégiai eszközként tekint a vasútra. A MÁV szervezeti egyszerűsítésével és megalapozott döntések hosszú sorával sikerült elérni, hogy a vasúttársaság adósságállománya az elmúlt három évben mintegy 60 milliárd forinttal csökkent, anélkül, hogy ez elbocsátásokkal vagy megszorításokkal járt volna - tette hozzá. Közlése szerint az elmúlt évben több mint 300 kilométer vasutat érintettek a fejlesztések.

A vasúttársaság közleménye idézi Ungvári Csabát, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatóját, aki elmondta: a bővülő menetrendi kínálatnak, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően megváltozott a korábbi évek tendenciája: nem csökken az utazási kedv, sőt tavaly 8 százalékkal emelkedett a főbb országos vonalakon az InterCity járatokon utazók száma.

Hozzátette, hogy a belföldi mellett a nemzetközi utazások is kiemelt helyen szerepelnek a MÁV kínálatában: az elmúlt években csak az InterRail bérletekkel több mint ötezren érkeztek felfedezni Magyarországot. Az új menetrend szerint a kétóránként Bécs-München irányba közlekedő railjet vonatok mellett a Dacia nemzetközi gyorsvonat egész évben közlekedik Bécs és Bukarest között. Zágráb és Szlovénia irányába is új vonat indult - olvasható a közleményben. 

Az Utazás kiállításon szintén önálló standon megjelenő Budapest Airport csütörtöki közleménye szerint a Norwegian norvég diszkont légitársaság a nyári szezonban heti 3 járattal repül a londoni Gatwickre Budapestről. Heti három járattal bővül a párizsi kínálat is: a Transavia France április 15-től indul az Orlyra.

Barcelonába pedig a Vueling katalán diszkont légitársaság közlekedtet júniustól szeptemberig heti három járatot. Ismét lesz közvetlen légi járat Belgrádba a szerb Air Serbia színeiben, a megújult szerb légitársaság ezentúl naponta közlekedik a magyar és a szerb főváros között. A Közel-Kelet kínálatát erősíti, hogy immár heti 11 járatra bővíti a tel avivi gépek számát az izraeli El Al diszkont légitársasága a vadonatúj UP, amely Budapest mellett egyébként Kijevbe, Berlinbe, Prágába és a ciprusi Larnacába is indít járatokat - olvasható a Budapest Airport közleményében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.