BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még mindig imádjuk az állampapírokat

Február utolsó hetében is csaknem 30 milliárd forintért vásároltak a kisbefektetők lakossági állampapírt.

A múlt héten 20,6 milliárd forint értékben hirdetett meg Kamatozó Kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), a viszonylag magas mennyiséget is túljegyezték viszont a befektetők. A jegyzések volumene megközelítette a 28,5 milliárd forintot, de az államadósság-kezelő ezt a mennyiséget teljes egészében elfogadta. Az ÁKK a kisbefektetők állampapír-vásárlását általában nem korlátozza, ennek köszönhető, hogy az ilyen esetekben a túljegyzéseket mindig kielégítik. Az egyéves futamidejű állampapír kamata 3,75 százalékos, ez majdnem 0,5 százalékponttal magasabb az egyéves állampapír referenciahozamnál

Féléves Kincstárjegyből is volt jegyzés a múlt héten. A lakossági állampapír kamata 3,5 százalékos, 59 bázispontta magasabb a referenciakamatnál. Ebből 800 millió forintnyit hirdetett meg az ÁKK, a kisbefektetők pedig majdnem 960 milliónyit jegyeztek, amit el is fogadott a központ.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.