BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lengyelországban nőtt a menekültstátusért folyamodó ukránok száma

A lengyel Menekültügyi hivatal kedden közzétett jelentése szerint az idén jelentősen nőtt a menekültstátuszért folyamodó ukrán állampolgárok száma.

A hivatal adatai szerint 2014. január 1-jétől 660 menekültstátust kérő beadvány futott be, miközben tavaly az egész év során csak 46, 2012-ben pedig 72. A legtöbb kérvényt májusban regisztrálták (232 volt, míg februárban csak 45).

Ukrajna az ilyen típusú kérvények tekintetében második helyen szerepel az intézmény statisztikájában, mindjárt Oroszország után. Az ukrán állampolgárok idén beadott kérvényei közül egyelőre 110-et elutasítottak vagy érvénytelenítettek.

Ideiglenes, hosszútávú vagy állandó lakhatási engedélyt ez év júniusáig összesen 5913 ukrajnai állampolgár kérvényezett (2013-ban 12901 ilyen kérvényt tartanak számon, amelyek közül 11 761-et hagytak jóvá). A közzétett jelentés nem tartalmaz a kérvények indoklására, a kérvényt benyújtók nemzetiségére vonatkozó adatot.

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.