BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Segíthetett a nagybank az adóelkerülésben?

A brüsszeli hatóságok azzal vádolják a HSBC svájci leánybankját, hogy segítséget nyújtott gazdag belgáknak adófizetés elkerüléséhez. Az ügyészség azt állítja, hogy több száz ügyfél – köztük antwerpeni gyémántkereskedők – a pénzüket offshore adóparadicsomokba utaltatták át a bank segítségével. Ennek következtében sok százmillió euró adóbevételtől esett el az állam.

A HSBC augusztusban már jelezte, hogy „jelentős összegű” bírságokra számíthat. Állítólag több mint ezer adófizető vett részt a csalásban, akik 2003 óta több milliárd dollárt utaltattak ki Belgiumból. A belga hatóságok közleményére reagálva a HSBC jelezte hogy értesítést kapott a belga és egyben a francia hatóságok vizsgálatáról és a bank továbbra is „a legteljesebb mértékben” együttműködik a hatóságokkal.       

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.